Qudwah Hasanah

Qudwah Hasanah bererti contoh teladan yang terbaik.

Rasulullah saw merupakan contoh teladan yang terbaik bagi sekalian umat manusia. Ia dapat dilihat pada sifat, sikap, fikiran dan tindakan, kehidupan, semangat, perjuangan dan kepimpinan baginda.

Kesemua sifat dan sikap Rasulullah saw adalah kesan daripada didikan al-Quran. Setiap perkara yang dilakukan dan ditinggalkan oleh baginda adalah pelaksanaan daripada setiap perintah al-Quran. Setiap nilai al-Quran terdapat dalam diri Rasulullah saw sehingga baginda dianggap sebagai al-Quran hidup.


Sabtu, 22 November 2014

FLY T0 KL

Cuti persekolahan penggal kedua sesi 2014 dah pun bermula. Apa lagi, back to KL la. Kali ni umi baik hati. Umi bawa anak-anak umi 'fly'. Niat umi tak lain tak bukan nak bagi anak-anak umi merasa naik kapal terbang. Umi kesian anak-anak umi serba kekurangan. Umi nak anak-anak umi merasa naik kapal terbang macam orang lain juga. Lagi pun kebetulan jumpa tambang murah. RM60 seorang. Pergi balik hampir RM800. Sama jumlahnya dengan kos minyak kereta umi pergi balik sekolah sebulan. Cuti ni umii tak ke sekolah. Jadinya bolehlah umi belanjakan untuk kbeli tiket kapal lterbang.  Insya Allah...selagi terdaya dan selagi termampu. Semoga Allah murahkan rezeki umi untuk anak-anak umi juga. 

Tiada ulasan:

CATATAN POPULAR