Qudwah Hasanah

Qudwah Hasanah bererti contoh teladan yang terbaik.

Rasulullah saw merupakan contoh teladan yang terbaik bagi sekalian umat manusia. Ia dapat dilihat pada sifat, sikap, fikiran dan tindakan, kehidupan, semangat, perjuangan dan kepimpinan baginda.

Kesemua sifat dan sikap Rasulullah saw adalah kesan daripada didikan al-Quran. Setiap perkara yang dilakukan dan ditinggalkan oleh baginda adalah pelaksanaan daripada setiap perintah al-Quran. Setiap nilai al-Quran terdapat dalam diri Rasulullah saw sehingga baginda dianggap sebagai al-Quran hidup.


Isnin, 2 Julai 2012

KHALIFA SUITES KOTA BHARU

Hotel baru. Lokasi strategik. Depannya masjid Muhammadi. Belakangnya Restoran Nasi Ulam Cikgu. Kiri kanannya Bazar Tengku Anis, Bazar Buluh Kubu. Sekelilingnya muzium. Memang seronok menginap di sini. 

Kalau berkeluarga ambil bilik Deluxe Suites. Lengkap dengan ruang dapur. Meja makan pun ada. Memang selesa la...Bila masuk waktu solat boleh turun solat berjamaah di Masjid tersohor di Kota Bharu. Masjid Muhammadi. Biasanya kalau menginap di hotel yang jauh dari masjid, nak solat tertanya-tanya dah masuk waktu ke belum. Tapi hotel ni boleh berjemaah lagi. Bagus kan?...


Khalifa Suites Hotel & Apartment, Seksyen 7, Hadapan Masjid Muhammadi, Jalan Sultanah Zainab, 15000 Kota Bharu Kelantan. Tel: 09-7474977 / 097474377 / 097477677. Alamat dan nombor telefon dah ada. Tunggu apa lagi...

Tiada ulasan:

CATATAN POPULAR